Десетки хиляди румънци протестираха днес в центъра на столицата Букурещ

...
Десетки хиляди румънци протестираха днес в центъра на столицата Букурещ
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестираха в Букурещ срещу корупцията

Десетки хиляди румънци стачкуваха през днешния ден в центъра на столицата Букурещ и десетки други градове против проекта на ръководещите социалдемократи за промяна на правосъдната система, съобщи Ройтерс.

"Крадци,крадци! ", "Червена чума ", "Искаме правораздаване, не корупция! ", скандираха протестиращите пред постройката на държавното управление в Букурещ макар студа. Около 30 000 се включиха в шествието до Народното събрание, а към 20 000 участваха в демонстрации в към 70 града.

"Как да имаш доверие на вълци да вършат закони в кошарата с овце ", написа някогашният министър председател технократ Дачиан Чолош на страницата си във Facebook, преди да отиде на митинга в Букурещ.

Около 40 групи на гражданското общество и две огромни синдикални конфедерации, които проведоха митинга, обявиха в общо официално съобщение, че "политическа мафия е взела контрола в Румъния ". Те желаеха отдръпването на законопроектите за промяна на правосъдната система, ограничаваща пълномощията на антикорупционната прокуратура.

"Законите, които се приготвят, опонират на ползите на Румъния и целят просто да спасят няколко души, които са разследвани. За мен това е извънредно ", съобщи за Агенция Франс Прес пенсионерът Йон Ника по време на демонстрацията в Букурещ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР