Десетки хиляди протестираха вчера в испанската столица Мадрид срещу политиките

...
Десетки хиляди протестираха вчера в испанската столица Мадрид срещу политиките
Коментари Харесай

Хиляди на протест в Испания, искат оставка на кабинета на Педро Санчес

Десетки хиляди стачкуваха през вчерашния ден в испанската столица Мадрид против политиките на лявото държавно управление на премиера Педро Санчес, предава Българска телеграфна агенция.

Множеството скандираше „ Санчес изменник! “, „ Оставка на държавното управление “ и „ Долу сепаратистите! “, съобщи телевизионният канал Ере Те Уве Е.

Правителствените данни и тези на уредниците се разминаваха мощно за броя на участниците. Според управляващите те са били 31 000, а уредниците оповестиха, че са били 500 000.

Сред стачкуващите имаше последователи на консервативната Народна партия, на либералите от Сиудаданос и на десните от популистката партия „ Вокс “.

Ораторите разкритикуваха наскоро влезлите в действие законови текстове за по-леки присъди на каталунските сепаратисти и упрекнаха държавното управление на малцинството на Санчес, че се е сложило според от гласовете на каталунските сепаратистки сили в Народното събрание.

Неотдавнашният спор за подмяна на съдиите във конституционния съд също беше жигосан като „ подкопаване “ на държавните институции.

Същото се отнася и за смяната в закона за половите закононарушения, който се ползва от съдилищата по подобен метод, че наказаните причинители да излизат от пандиза малко по-рано.

В края на годината в Испания ще бъде определен нов парламент. Според последните допитвания, нито Испанската социалистическа работническа партия на Санчес, нито Народната партия, която е най-голямата опозиционна мощ, могат да разчитат на цялостно парламентарно болшинство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР