Десетки хиляди палестинци са се евакуирали от северната част на

...
Десетки хиляди палестинци са се евакуирали от северната част на
Коментари Харесай

Евакуация в Газа: Израел обвини "Хамас", че пречи на хората да се изтеглят

Десетки хиляди палестинци са се евакуирали от северната част на Ивицата Газа, оповестиха от Организация на обединените нации. И през нощта анклавът беше бомбардиран от израелската войска.

От през вчерашния ден израелската войска прави акции на територията на Газа. При една от тях са открити телата на заложници, пленени от терористите от " Хамас " предходната събота. По последни данни на Тел Авив, Хамас държи в плен над 120 души. На север са изумени цели на шиитското придвижване " Хизбула " в Ливан, в отговор на обстрел с противотанкови ракети против израелските бойци, офанзиви с дронове и ракети " земя-въздух ".

Американският държавен секретар Антъни Блинкен дойде в Саудитска Арабия - петата спирка от близкоизточната му обиколка. Още при кацането на Блинкен, Рияд излезе с остро изказване против дейностите на израелската войска. " Хамас " заяви, че 70 души, опитващи се да избягат в южната част на анклава, са убити при израелски удари. Според израелската войска, " Хамас " се пробва да попречи на цивилните палестинци да изоставен региона, с цел да ги употребява като жив щит.

" Ключово е хората да извършват инструкциите на израелската войска. Целта е да се спасят човешки животи и споделяме на хората, които не са свързани с " Хамас ", че те не са врагове на Израел. Съобщава се за часова евакуация на хората и не е казано, че 24-часовият интервал е закован, само че несъмнено чакаме хората да се изтеглят. За страдание виждаме, че " Хамас " им пречи. Това е нашето безпокойство. Те не зачитат човешкия живот и с решенията си излагат на риск цялото население на Газа ", сподели лейт. полк. Петер Лернер - представител на Израелската войска.

Източник:БНТ

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР