Десетки хиляди мигранти са се струпали на южната граница на

...
Десетки хиляди мигранти са се струпали на южната граница на
Коментари Харесай

Десетки хиляди мигранти струпани на границата на САЩ

Десетки хиляди мигранти са се струпали на южната граница на Съединени американски щати с вяра, че ще съумеят да влязат безпрепятствано в страната. Отмяната на изключителната Коронавирус обстановка в Съединени американски щати в петък вечерта постави край и на противоречива процедура за депортиране, която през последните години позволяваше мигрантите да бъдат връщани бързо назад, базирайки се на пандемията.

Много от мигрантите от Централна и Южна Америка се надяваха на по-добри шансове да бъдат признати в Съединени американски щати заради анулацията на така наречен „ Регламент 42 ", само че са все по-разочаровани. Причината е, че държавното управление на Съединени американски щати е въвело голям брой ограничения за противопоставяне на напора по границата.

В четвъртък министърът на вътрешната сигурност на Съединени американски щати Алехандро Майоркас се опита да смекчи подправените упования - и още един път акцентира, че границата никога не е отворена в този момент. Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че обстановката на границата ще остане " безредна за известно време ".

„ Регламент 42 “ разрешава да се забрани на хора да влизат в Съединени американски щати, в случай че има опасност за публичното здраве от внасяне на болест. През март 2020 година - под въздействието на пандемията, органите за отбрана на границите бяха инструктирани да ползват това предписание при тогавашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп.

Това направи допустимо, по отношение на пандемията, мигрантите да бъдат връщани назад бързо и без администрация - още преди да могат да подадат молба за леговище.

Твърди се, че в границите на три години са били осъществени 2,8 милиона депортации. Срокът на деяние на регламента трябваше да изтече предходната година, само че няколко американски щата, в това число Аризона и Тексас, апелираха и срокът бе продължен.

Сега Съединени американски щати се връщат към използването на така наречен „ Регламент 8 “. По този метод административната тежест за граничната защита е по-голяма, защото мигрантите към този момент не могат да бъдат депортирани без постоянна процедура. Това обаче не значи безусловно, че възможностите им за позитивно решение за даване на леговище се усилват.

Този правилник планува петгодишна възбрана за наново влизане при положение на опит за противозаконна имиграция. Могат да бъдат наложени и санкции и присъди за отнемане от независимост. Много мигранти се притесняват също по този начин, че в бъдеще няма да бъдат депортирани в Мексико, както до момента, а в родните си страни.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР