Десетки хиляди мигранти, които живеят в Германия от години без

...
Десетки хиляди мигранти, които живеят в Германия от години без
Коментари Харесай

Германия улеснява кандидатстването на мигрантите за постоянно пребиваване в страната

Десетки хиляди мигранти, които живеят в Германия от години без продължително позволение да останат в страната, ще имат право на непрекъснато престояване, откакто държавното управление утвърди нов законопроект за миграцията, оповестява Асошиейтед прес.

Новата разпоредба, утвърдена от кабинета, се ползва за към 136 000 души, които са живели в Германия минимум пет години до 1 януари 2022 година

Тези, които дават отговор на изискванията, могат първо да аплайват за едногодишен статут на престояване и след това да аплайват за непрекъснато престояване в Германия. Те би трябвало да печелят задоволително пари, с цел да живеят независимо в страната, да приказват немски и да потвърдят, че са " добре интегрирани " в обществото.

Лица под 27-годишна възраст към този момент могат да аплайват за път за непрекъснато престояване в Германия, откакто са живели в страната три години.

" Искаме хората, които са добре интегрирани, да имат положителни благоприятни условия в нашата страна ", сподели министърът на вътрешните работи Нанси Фезер пред кореспонденти. " По този метод слагаме завършек на бюрокрацията и несигурността за хората, които към този момент са станали част от нашето общество. "

Новият правилник за миграцията също по този начин ще улесни търсещите леговище учене на немски език. Досега единствено тези с реален късмет да получат леговище в страната имаха право на езикови курсове, като всички претенденти за леговище получиха късмет да се запишат в класове.

За квалифицирани служащи, като експерти по осведомителни технологии и други, които имат специалности, които са обезверено нужни в Германия, новият правилник ще разреши те да могат да се реалокират в Германия дружно със фамилиите си незабавно, което не беше допустимо преди. Членовете на фамилията не би трябвало да имат никакви езикови умения, преди да се реалокират в страната.

" Трябва да притеглим по-бързо квалифицирани служащи . Имаме незабавна потребност от тях в доста браншове ", сподели Фезер. " Искаме квалифицирани служащи да дойдат в Германия доста бързо и да се закрепят тук. "

Законопроектът също по този начин ще улесни депортирането на нарушители, включва удължение на задържането до депортиране за избрани извършители от три месеца до най-много шест месеца. Удължаването има за цел да даде на управляващите повече време да се приготвят за депортиране, като изясняване на самоличността, приемане на изчезнали документи и образуване на място в аероплан, заяви немската осведомителна организация DPA.

" В бъдеще ще бъде по-лесно да се отнеме правото на престояване на нарушители ", сподели Фезер. " За нарушителите ще улесним разпореждането за задържане в очакване на депортиране, като по този метод ще попречим на нарушителите, които са задължени да изоставен страната, да се укрият, преди да бъдат депортирани. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР