Десетки хиляди клиенти на НАП от област Хасково вече имат

...
Десетки хиляди клиенти на НАП от област Хасково вече имат
Коментари Харесай

НАП- Хасково: Поръчайте си ПИК по телефона,  с него ползвате...

Десетки хиляди клиенти на Национална агенция за приходите от област Хасково към този момент имат деен личен идентификационен код (ПИК), оповестяват от офиса на Националната организация за приходите и допълват, че доверието в ПИК пораства с всяка година. Само през предходната 2021-ва са издадени 6058 кода на физически лица в региона.

Общият брой електронни услуги на приходната организация, които могат да се употребяват с ПИК, е повече от 60. Сред тях са подаване на данъчни и осигурителни заявления, информации за отговорностите с опция за заплащане, в това число и за локални налози и такси, информации за изплатени приходи, за застрахователен приход, за осъществени заплащания и погасени с тях отговорности, настоящо положение на трудови контракти, подаване на заявки и приемане на удостоверения.

Най-новите е-услуги на Национална агенция за приходите, налични с ПИК, са информации за връчени, получени или подадени документи при инспекции и проверки, за завършили или настоящи контролни производства.

С ПИК на Национална агенция за приходите могат да се употребяват освен електронните услуги на организацията, а и тези, предоставяни от други администрации, измежду които Национален осигурителен институт, Националната здравноосигурителна каса, Агенция по заетостта, Агенция по вписванията и Министерство на земеделието, припомнят от приходното ведомство.

Потребителите, които желаят да им бъде публикуван личен идентификационен код от Национална агенция за приходите, могат да го заявят с позвъняване на осведомителния телефон на приходната организация: 0700 18 700, на имейл:, по пощата, както и през системата за несъмнено електронно връчване (https://edelivery.egov.bg), подържана от Държавна организация „ Електронно ръководство “.

В заявката за издаване на ПИК е належащо лицето да уточни своите данни, наложително електронен адрес за преписка, както и желан офис на Национална агенция за приходите, в който да получи кода. От съображения за сигурност, той се дава единствено персонално на клиента или на упълномощено от него лице в запечатан плик, тъй като всички дейности осъществени с ПИК, в това число подаване на заявления и документи, се смятат за саморъчно подписани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР