Десетки хиляди жители на Берлин се надяват днес да им

...
Десетки хиляди жители на Берлин се надяват днес да им
Коментари Харесай

Авария остави част от Берлин без ток

Десетки хиляди поданици на Берлин се надяват през днешния ден да им бъде възобновено електроподаването, откакто повреда при строителни работи остави на мрачно и без телефонни услуги 30 000 семейства и 2000 компании, съобщи ДПА.

Градската администрация заяви, че през вчерашния ден следобяд служащ на ремонт на мост, без да желае прекъснал значим електропровод, а с това и електроснабдяването на източния берлински регион Кьопеник.

Училищата и детските градини в засегнатия регион се чака да останат затворени през днешния ден, до момента в който спешните екипи работят за отстраняването на повредата, което се чака да стане до края на деня.

"Това е комплицирана задача, която просто ще отнеме известно време. Затова прекъсването на тока продължава доста по-дълго от нормално ", сподели представител на енергийната компания "Ватенфал ".

Много от засегнатите здания разчитат на тока, с цел да се отопляват. "Ватенфал " съобщи, че отоплението на засегнатите 5000 домове може да бъде възобновено когато и електрозахранването бъде възобновено.

В засегнатия регион има и болница. Аварийните екипи проведоха в допълнение електроподаване, с цел да може болничното заведение да изкара нощта, а някои пациенти, нуждаещи се от по-специални грижи, бяха трансферирани в други здравни заведения.

По улиците на засегнатия регион са ситуирани спомагателни сили на полицията, с цел да се подсигурява публичният ред. Много светофари не работят, не могат да се движат и трамваите.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР