Десетки хиляди израелци участваха в гей парад в Йерусалим под

...
Десетки хиляди израелци участваха в гей парад в Йерусалим под
Коментари Харесай

Десетки хиляди участваха в гей парада в Йерусалим

Десетки хиляди израелци участваха в гей церемониал в Йерусалим под засилено полицейско наблюдаване, с цел да стачкуват против назначението на министри, враждебни към ЛГБТ общността, оповестява Българска телеграфна агенция.

" Изправени пред най-хомофобското държавно управление в историята, ние би трябвало да се борим против отнемането на правата ни и да се борим за тъждество за всички ", съобщи Йорай Лахав-Херцано, намерено хомосексуален центристки народен представител, участващ в шествието.

Около 30 000 души участваха в шествието, което съгласно уредниците е връх от 2016 година насам.

Парадът се организира в Йерусалим от 2002 година Сега обаче той се организира за първи път след сформирането на държавното управление на Бенямин Нетаняху - едно от най-десните в историята на страната и включващо анти-ЛГБТ министри, в миг, когато Израел се счита за най-хубавата страна в Близкия изток във връзка с спазването на правата ЛГБТ общността.

Министърът на националната сигурност Итамар Бен-Гвир беше един от уредниците на " парада на животните " в Йерусалим през 2006 година, по време на който религиозни съперници на гей парада минаха през града с магарета, сравнявайки хомосексуалистите с животни.

" Отговорност на полицията е да пази и да подсигурява, че даже някой министър да има проблем с шествието, най-важното нещо е сигурността на участниците ", съобщи той в изказване през вчерашния ден. Той посети мястото на шествието през днешния ден, до момента в който членове на опозицията участваха в него.

" Особено значимо е (да участваме) тази година, тъй като министърът, отговарящ за нашата сигурност, Бен-Гвир, е този, който от години стачкува против нас, наричайки ни животни ", съобщи 28-годишната Ошрит Асаф, пристигнала с партньорката си.

Йерусалим е заветен град за евреите, християните и мюсюлманите, само че хората от ЛГБТ-общността се оплакват, че не са добре признати популацията. По данни на полицията са били мобилизирани към 2000 чиновници, а трима души, обвинени, че са " отправили закани към шествието ", са били задържани преди парада.

Участниците в дребна контрадемонстрация, които бяха отделени от участниците в гей-парада с полицейски кордон, носеха плакати като " " Не " на шествието на извращението ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР