Десетки хиляди израелци отново протестираха срещу плановете на кабинета на

...
Десетки хиляди израелци отново протестираха срещу плановете на кабинета на
Коментари Харесай

Десетки хиляди протестираха в Израел срещу съдебната реформа

Десетки хиляди израелци още веднъж стачкуваха против проектите на кабинета на Бенямин Нетаняху за правосъдна промяна, която дава пълномощия на депутатите да анулират решения на Върховния съд с нормално болшинство и да назначават съдии. Демонстрантите се тормозят за демокрацията и разделянето на управляващите в страната. Върховният съд е изключително значим в политическата система на Израел, тъй като страната няма писана конституция.

Протестиращите държаха израелски флагове, факли и плакати с разнообразни послания против правосъдната промяна. Вече осем седмици митингите набират скорост и към тях се причисляват огромни групи от израелското общество и бизнеса.

Дойдохме да протестираме против правосъдната система като цяло. Правителството, което е законно, само че не и законно желае да разбие демокрацията в Израел.

Малко ме е боязън, тъй като мисля, че страната ни върви по доста неверен път. Няма да имаме независимост, както няма да можем да показваме мнението си.

Ние сме хората в Израел, които поддържат стопанската система, държим я с нашите ръце и няма да позволим Израел да се трансформира, в каквато и да е тирания.

В Тел Авив някогашният израелски министър председател Ехуд Барак предизвести в тирада за иден прелом. По думите му, в случай че противоречивата промяна напредне, би трябвало да се премине към насилствена опозиция.

Следвайте ни във,и
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР