Десетки хиляди излязоха на протест в Тел Авив срещу съдебната

...
Десетки хиляди излязоха на протест в Тел Авив срещу съдебната
Коментари Харесай

80 000 на шествие срещу правителството на Нетаняху в Израел

Десетки хиляди излязоха на митинг в Тел Авив против правосъдната промяна, планувана от новото израелско държавно управление. Тя позволява опция Народното събрание да анулира решения на Върховния съд и да назначава негови членове.

Според протестиращите измененията, които властта предлага, са удар против демокрацията. Някои от тях издигнаха лозунги, сравняващи премиера Бенямин Нетаняху с съветския президент Владимир Путин.

 
Предложените промени засягат метода, по който тази страна е ръководена и проведена. Не можем да позволим това.
Шикма Бреслер, уредник на митинга
Израелското държавно управление би трябвало да разбере, че няма мандат за заличаване на израелската народна власт. Че няма да проработят опитите да унищожат контрола и салдото на израелската народна власт. Ще се борим до последната минута, с цел да спасим демокрацията.
Асаф Стайнберг, протестиращ

По данни на полицията близо 80 хиляди души са взели участие в митинга. Стигна се до конфликти с органите на реда, откакто стачкуващи пробваха да блокират автомагистрала в израелската столица.

Въпреки митингите от държавното управление обявиха, че възнамеряват да осъществят правосъдната промяна, тъй като за това са дали своят вот гласоподавателите.

 
Преди два месеца имаше голяма проява в Израел, майката на всички демонстрации. Милиони излязоха да гласоподават. Един от главните въпроси, за които гласоподаваха, е промяна на правосъдната система.
Бенямин Нетаняху, министър председател на Израел

Израелският президент разяснява, че се стреми да спре " историческа конституционна рецесия и разрива в обществото ".

Промените в правосъдната система заемат централна част в дневния ред на Нетаняху, против който се води дело за корупция. През декември той още веднъж се върна на власт, оглавявайки най-дясното държавно управление в историята на Израел.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР