Десетки хиляди индийци се стекоха в студения зимен ден в

...
Десетки хиляди индийци се стекоха в студения зимен ден в
Коментари Харесай

Индия отбеляза Деня на републиката


Десетки хиляди индийци се стекоха в студения зимен ден в столицата Делхи, с цел да отбележат Деня на републиката и да следят парада, представящ по едно и също време отбранителните качества и културното завещание на страната, оповестява Българска телеграфна агенция.

На парада участваха президентката на страната Драупади Мурму и министър-предсетателят Нарендра Моди.

По традиция Индия кани задгранични водачи да участват на събитието. Ето за какво египетският президент Абдел Фатах ас Сиси беше формален посетител на парада за Деня на републиката. Празникът отбелязва годишнината от приемането на Конституцията на Индия на 26 януари 1950 година, съвсем три години откакто страната получава самостоятелност от английското колониално ръководство.

На парада бяха показани гаубици, танкове, свръхзвукови крилати ракети, противотанкови ракети и бронирани машини на пехотата, съпровождани от военни и полицейски елементи. Египетските въоръжени сили също участваха с военна част и оркестър от 144 души в парада.

След прекосяването на военните и бойната техника, десетки мъже и дами, възпитаници и индийски танцьори в разноцветно облекло, представящо културното завещание на Индия, танцуваха по основния бул. на Делхи. Каскадьори на мотоциклети също се причислиха към шествието. След другите открояващи се участници беше военна част с камили и мустакати ездачи, предвождана от духов оркестър.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР