Десетки хиляди хора в Германия излязоха на протест снощи в

...
Десетки хиляди хора в Германия излязоха на протест снощи в
Коментари Харесай

Протести и контрапротести в Германия заради задължителната ваксинация

Десетки хиляди хора в Германия излязоха на митинг нощес в символ на неодобрение против наложителната имунизация против COVID-19 и наложените ограничения за ограничение на разпространяването на вируса.

На доста места имаше и контрадемонстранти, които организираха свои лични събития или бдения в памет на жертвите на пандемията, предава ДПА.

Полицията преброи над 100 обособени мероприятия единствено в южната провинция Бавария с десетки хиляди участници. Най-големият митинг беше в Нюрнберг.

В провинция Туринген към 22 хиляди са излезли на улиците, а в Мекленбург-Ворпомерн стачкуваха към 10 хиляди души. Много от демонстрациите бяха проведени като „ разходки “. Това е по този начин, тъй като уредниците не записват събитията си като публични митинги пред управляващите.

Протестите в Германия станаха постоянни през последните седмици, изключително за съперниците на ограниченията против ковид. В отговор има от ден на ден контрапротестиращи.

В северния град Любек да вземем за пример над хиляда души стачкуваха с лозунга „ когато несправедливостта стане закон, съпротивата се трансформира в обвързване “.

Според изследване на YouGov, поръчано от ДПА и направено предходната седмица, към 24% от германците считат, че актуалните противоепидемични правила стигат прекомерно надалеч, 35% ги поддържат, а 34% считат, че е належащо в допълнение стягане.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР