Десетки хиляди хора са протестирали днес в центъра на австрийската

...
Десетки хиляди хора са протестирали днес в центъра на австрийската
Коментари Харесай

35 000 казаха не на COVID ограниченията в Австрия

Десетки хиляди хора са протестирали през днешния ден в центъра на австрийската столица Виена в събота против наложените от управляващите коронавирусни ограничавания, съобщи " Ройтерс ". Организатор е крайнодясната Партия на свободата.

Сред лозунгите, които издигнаха стачкуващите, са били " Не на имунизацията ", " Достатъчно " и " Долу фашистката тирания ".

Около 35 000 души са взели присъединяване, съгласно полицията. Около 10 души са били арестувани поради нарушение на рестриктивните мерки за ковид и неразрешени нацистки знаци.
 Официално: Пълен локдаун и наложителна имунизация в Австрия Обновена
Официално: Пълен локдаун и наложителна имунизация в Австрия

Затварянето ще е от понеделник, условието за имунизиране - от февруари

Приблизително 66% от популацията на Австрия е изцяло имунизирано против Covid-19, което е едно от най-ниските равнища в Западна Европа. Много австрийци остават скептични във връзка с имунизациите - мнение, насърчавано от крайнодясната Партия на свободата, третата по величина в Народното събрание.

Припомняме, че Австрия ще стане първата страна в Западна Европа , която тази есен още веднъж ще вкара цялостен локдаун, с цел да се оправи с новата вълна на ковид. Тя ще изиска и от цялото си население да бъде имунизирано от февруари.

" Не успяхме да убедим задоволително хора да се имунизират ", съобщи на конференция канцлерът Александер Шаленберг, като посочи, че локдаунът ще стартира в понеделник, а условието за наложително имунизиране ще бъде въведено от 1 февруари 2022 година

Затварянето ще продължи най-много 20 дни. Десет дни по-късно ще бъде преценено дали и къде да бъде продължена мярката.

В понеделник, само че оттогава насам болестта продължава да слага нови върхове .

Двете най-засегнати провинции, Горна Австрия и Залцбург, обявиха в четвъртък, че ще което усили натиска върху държавното управление да направи същото на национално равнище.
 Нов връх за COVID-19 инфектирани в Австрия в третия ден от локдауна за неимунизирани
Нов връх за COVID-19 инфектирани в Австрия в третия ден от локдауна за неимунизирани

Приблизително 65% от популацията на Австрия е изцяло ваксинирано
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР