Десетки хиляди хора бягат ежедневно от Венецуела в резултат на

...
Десетки хиляди хора бягат ежедневно от Венецуела в резултат на
Коментари Харесай

Всеки ден по 25 000 венецуелци пресичат колумбийската граница

Десетки хиляди хора бягат всекидневно от Венецуела вследствие на задълбочаващата се социално-икономическа и политическа рецесия в страната. Така, в търсене на храна и медикаменти близо 25 000 венецуелци пресичат колумбийската граница всеки ден. Това заяви в петък министърът на външните работи на Колумбия Мария Анхела Олгин.
 
Протестите във Венецуела продължиха и след нападението против Народното събрание (ВИДЕО)

" Свидетели сме на в действителност огромен миграционен поток ", сподели тя в изявление за колумбийската осведомителна организация ЕФЕ. Според Олгин не малко са и жителите на Венецуела, които пътуват още по на юг - в Еквадор, Перу или Чили, което основава извънредно " комплициран районен проблем ".
 
Тази година венецуелската рецесия се утежни фрапантно вследствие на огромните митинги против изпълнителната власт, които не престават към този момент съвсем пет месеца.
 
Напрежение и митинги против изборите във Венецуела, има убити

Причината за тях бе главно решенията на Върховния съд, увеличаващи пълномощията на президента Николас Мадуро и ограничаващи функционалностите на Народното събрание, която се управлява от политическите му съперници.
 
Мадуро се присмя на американските наказания против него

От април до в този момент в страната се организираха над 6700 митинги. В хода на митингите бяха убити повече от 120 души, а хиляди бяха ранени. Около 5000 съперници на Мадуро и протестиращи бяха задържани, като близо 1500 към момента се намират в ареста. По тематиката 90 починали за три месеца митинги във Венецуела Съединени американски щати постановиха наказания на президента на Венецуела
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР