Десетки хиляди граждани на ЕС, живеещи в Обединеното кралство ще

...
Десетки хиляди граждани на ЕС, живеещи в Обединеното кралство ще
Коментари Харесай

Лондон дава 28-дневно предизвестие за кандидатстване за статут на уседналост

Десетки хиляди жители на Европейски Съюз, живеещи в Обединеното кралство ще получат публично 28-дневно предупреждение, в случай че не са съумели да подадат заявление за статут на уседналост след Брекзит в границите на една седмица. Предупреждението е от държавното управление в Лондон, а публично срокът изтича на 30 юни, предава БНР. 

От Министерството на вътрешните работи оповестиха, че хората с основателни аргументи да не спазят периода ще могат да попълнят молбите си по-късно в границите на тези 28 дни. В предизвестието ще бъдат осведомени европейските жители, че в случай че не подадат молби, рискуват да понесат последствията, които включват загуба на правата им за работа и помощи.

Напоследък има огромен прилив от заявки – по към 12 000 на ден, само че отговарящият за имиграцията министър Кевин Фостър съобщи за медиите, че удължаването на крайния период, за което по-рано бяха отправени апели, не е решение на казуса. Той обаче добави, че на жителите на Европейски Съюз, които са пропуснали крайния период, няма да бъдат прекратени ненадейно обществените помощи от 1 юли. 

5,6 милиона заявки за статут на уседналост са получени до този миг, някои от които са наново кандидатстване. Най-много молби са подадени от поляци – 975 000, следвани от румънците с 918 000. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР