Десетки хиляди граждани на ЕС, чиито молби за оставане във

...
Десетки хиляди граждани на ЕС, чиито молби за оставане във
Коментари Харесай

Хиляди граждани на ЕС може да са получили по погрешка британски помощи

Десетки хиляди жители на Европейски Съюз, чиито молби за оставане във Англия са били отхвърлени , може да са получили обществени помощи простъпка, заяви „ Дейли телеграф “.

Грешка в базата с данни значи, че европейските жители, които са били отхвърлени за приемане на статут на уседналост след Брекзит, може би не престават да получават заплащания, на които нямат право.

Министерството на вътрешните работи, което е отговорно за основаната неразбория, в този момент поставя старания да възвърне непозволено изплатените суми.

Има опасения, че огромна част от близо 150-те хиляди жители на Европейски Съюз , на които бе отказано право за непрекъснато престояване в Обединеното кралство, са траяли да получават пари.

Разкритията станаха притежание от писмо до министъра на вътрешните работи, изпратено от самостоятелния орган за спазване на човешките права след Брекзит , оповестено на уеб страницата PoliticsHome.

Контролният орган е изискал отговор от министерството по какъв начин е зародила грешката и какви стъпки към този момент са подхванати за нейното премахване.
Министерството на вътрешните работи не посочи какъв брой хора са били наранени от грешката или какъв брой пари са били изплатени погрешно.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР