Десетки хиляди граждани излязоха по улиците в цяла Словакия с

...
Десетки хиляди граждани излязоха по улиците в цяла Словакия с
Коментари Харесай

Десетки хиляди словаци излязоха по улиците

Десетки хиляди жители излязоха по улиците в цяла Словакия с искане за предварителни избори. Според тях оставката на министър-председателя Роберт Фицо не поставя завършек на корупцията в държавното управление.

Според локални медии в центъра на Братислава са се събрали към 50 000 души. Някои от тях носеха плакати с лозунги „ Словакия върви по неверен път” и „ Искаме избори”.

Организаторите на митингите от „ За честна Словакия” оповестиха, че манифестации ще има в 34 града в Словакия и в 25 - в чужбина.
Страната е в политическа рецесия след убийството на проверяващия публицист Ян Куциак, който проучваше връзките сред водещи политици и италианската мафия, написа БГНЕС.

Изправен пред улични митинги, опасност за овакантяване на съдружен сътрудник и избор на съмнение, импортиран от опозицията, министър председателят Фицо подаде оставка в четвъртък.

Анализатори считат, че той ще продължи да дърпа конците подмолно като ръководител на ръководещата партия „ Смер”, чийто заместник-председател Петер Пелегрини беше избран за идващ министър председател.

Трипартийното държавно управление ще продължи да ръководи. В него влизат левите популисти от „ Смер” и две по-малки партии – Most-Hid на унгарското малцинство и извънредно дясната Словашка национална партия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР