Десетки хиляди французи излязоха на протест снощи срещу изискването за

...
Десетки хиляди французи излязоха на протест снощи срещу изискването за
Коментари Харесай

Десетки хиляди отново на протест срещу COVID мерките във Франция

Десетки хиляди французи излязоха на митинг нощес против условието за здравен пропуск за COVID-19, оповестява " Франс прес ".

Протестните прояви са се провели в разнообразни градове на страната и в тях са се присъединили над 40 000 души. По данни на вътрешното министерство са се провели общо 171 шествия в цялата страна, като на митинга в столицата са се събрали към 5000 души.

Въпреки че не се е стигнало до съществени конфликти с полицията, петима протестиращи, от които трима - в Париж, са арестувани.

" Макрон, не желаеме твоя пропуск ": във Франция стачкуват против наложителните документи

Част от митингите са проведени от крайната десница

Причина за недоволството на французите е решението на държавното управление да разшири листата с обществени места, налични единствено за притежателите на здравен пропуск.

От 9 август подобен е наложителен за искащите да посетят к афенета, заведения за хранене, музеи, кина, търговски центрове, както и за пътешестване с влакове и самолети.

По-рано държавното управление заяви, че обмисля опцията да удължи тези условия до 31 юли следващата година.

От началото на пандемията във Франция са били регистрирани над 7 милиона инфектирани с ковид. Отчетени са и към 117 000 смъртни случая. Повече от половината от популацията към този момент са се ваксинирали с най-малко една доза.
 237 000 споделиха
237 000 споделиха " не " на Коронавирус ограниченията във Франция

Несъгласните стачкуваха за четвърта поредна седмица
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР