Десетки хиляди души протестираха вчера за трети пореден уикенд в

...
Десетки хиляди души протестираха вчера за трети пореден уикенд в
Коментари Харесай

Коронавирусът в Европа: Десетки хиляди протестираха във Франция срещу здравните пропуски

Десетки хиляди души стачкуваха през вчерашния ден за трети следващ уикенд в Париж и други френски градове против удължаването на условието за владение на здравен пропуск за достъп до огромен брой публични места - мярка, подхваната от държавното управление за битка против четвъртата вълна на пандемията в страната, съобщи Франс прес.

Повече от 3000 служители на реда и чиновници на жандармерията са били мобилизирани за обезпечаване на публичния ред по време на вчерашните демонстрации. Някои участници в протестното шествие в Париж влязоха в конфликти с полицията като замеряха чиновниците на реда с бутилки, камъни и бомбички. Протестиращи са ранили трима служители на реда в Париж, заяви полицейски представител.

В навечерието на митингите управляващите чакаха в тях да вземат присъединяване 150 000 души. Миналата събота на улиците излязоха 161 000 стачкуващи, а по-миналата - 110 000, отбелязва Агенция Франс Прес.

Желаещите да посетят музеи, кина или плувни басейни към този момент не могат да бъдат позволени там, в случай че не показват здравен пропуск, доказващ, че са имунизирани против КОВИД-19 или скоро са дали негативен тест за вируса, отбелязва Ройтерс.

Няколко хиляди се събраха на митинг в швейцарския град Люцерн против наложените поради ковид ограничавания, съобщи ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР