Десетки хиляди деца в България са имали или имат и

...
Десетки хиляди деца в България са имали или имат и
Коментари Харесай

Десетки хиляди българчета са регистрирани поне за едно престъпление

Десетки хиляди деца в България са имали или имат и сега проблеми със закона. Само през предходната година 3900 малолетни са прекрачили са направили закононарушение, сочи статистиката на Министерство на вътрешните работи. Най-много от прегрешенията им са кражни - oказва се, че 2/3 или над 2300 от случаите са за такива прегрешения. На второ място е разпространяването на дрога, съобщи Нова телевизия.

По последни данни към 20 000 деца нарушители са под опеката на страната, която би трябвало да ги вкара в правия път и да ги превъзпита. Проблемът е, че всяко трето дете, прекрачило закона, още веднъж прави нещо неправилно. Най-вече това са телефонни измами, джебчийски обири и противообществени прояви.

Данните идват откакто през последната седмица станахме очевидци следващите тежки детски закононарушения - на ликвидиране от деца, обир и побой от деца към пенсионери, опити за телефонни измами от деца.

" Преди години, когато аз започнах да вървя като доброволец, в един дом имаше по 70-80 деца в един дом. Общо взето там беше въпрос на оцеляване – да се спасиш, да оцелееш измежду многото. Идеята на Фондация " Вратичка за всеки” е да оказваме помощ на децата, когато към момента са в институциите, да станем толкоз близки с тях, че те в действителност да могат да ни имат доверие. Хубавото е, че през последните няколко години има доста доброволци, които оказват помощ на децата по най-различен начин”, споделя Ася Русанова от Фондация " Вратичка за всеки”, която оказва помощ на децата от домовете да се социализират в обществото.

От 10 години тя оказва помощ на деца от домове да се интегрират откакто излязат оттова. И има триумфи, които да дават вяра на нея и обществото. Едно от тези деца е Ицо Любенов, който през днешния ден учи в музикалната академия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР