Десетки хиляди демонстрираха в цяла Испания срещу плановете на изпълняващия

...
Десетки хиляди демонстрираха в цяла Испания срещу плановете на изпълняващия
Коментари Харесай

Протести в Испания срещу политически сделки на и. д. премиер Педро Санчес

Десетки хиляди демонстрираха в цяла Испания против проектите на изпълняващия длъжността министър председател Педро Санчес да даде прошка на каталунските сепаратисти в подмяна на парламентарна поддръжка за нов мандат на поста.



Десницата упреква Санчес, че подчинява върховенството на закона на личните си политически ползи. Пред последователи в Мадрид водачът на консервативната Народна партия Алберто Нунес Фейхо прикани за нови избори.

По данни на Народната партия, нейният апел за общонационални митинги е бил последван от един милион испанци. В Барселона излязоха 6 хиляди недоволни, до момента в който в Гранада броят на стачкуващите е достигнал 30 хиляди, а в Севиля - 50 хиляди, регистрират управляващите.



Парламентарните избори през юли не излъчиха безапелационен победител и социалистите на Санчес от седмици договарят за поддръжка с крайната левица и националистическите партии на Каталуния, Галисия и Страната на баските. В последна сметка Санчес си обезпечи безусловно болшинство, кандидатурата му за министър председател ще бъде гласувана в Народното събрание идната седмица.



фотоси: Българска телеграфна агенция
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР