Десетки хиляди демонстранти излязоха по улиците на Лондон днес като

...
Десетки хиляди демонстранти излязоха по улиците на Лондон днес като
Коментари Харесай

Хиляди протестираха в Лондон срещу мерките за икономии на Тереза Мей

Десетки хиляди стачкуващи излязоха по улиците на Лондон през днешния ден като митинг против ограниченията на фрапантни икономии, които правителствето на Тереза Мей подхваща, както и с цел да заявят позицията, че след обрата на парламентарните избори на 8 юни, министър-председателят е изгубила хорското утвърждение и управническата си легитимност, оповестяват международните организации.

Тереза Мей минава през рецесия на водачеството след парламентарните избори, преди които беше уверена в цялостната си победа, само че в последна сметка изгуби безспорното болшинство в Народното събрание и огромна част от доверието на обществото.

Според уредниците от придвижването People`s Assembly стачкуващите в шествието, което се задържа пред постройката на Народното събрание, са били над 100 хиляди. Там от естрада се произнесоха редица деятели и политически водачи, в това число моралният победител против Тереза Мей на последните избори - ръководителят на английската опозиционна Лейбъристка партия Джеръми Корбин.


© Reuters

Джеръми Корбин по време на митинга

Протестиращите призоваваха в плакатите си " Торите вън! " и скандираха " Нито ден повече! ". Те са недоволни от строгата финансова дисциплинираност, провеждана от ръководещите консерватори от 2010 година насам и упорстват за промени в новата управническа стратегия на Мей. Според " Пипълс асембли " пожарът в небостъргача Гренфел, при който по-рано този месец починаха минимум 60 души, е " най-трагичният образец какви могат да бъдат последствията от икономиите ".

В четвъртък Тереза Мей едвам съумя да получи избор на доверие в Народното събрание с поддръжка на северноирладската Демократичната юнионистка партия (ДЮП), която идва с обещанието за 1 милиарда лири за региона. В сряда държавното управление даде първи сигнали за намаляване на политиката си на фрапантни икономии, като уточни, че може да обмисли покачване на заплатите в публичния бранш.

От трибуната на митинга през днешния ден обаче Джеръми Корбин съобщи, че хората нямат съображение да имат вяра на сходни обещания. Дали ще има действителни жестове от страна на Мей, ще се разбере при гласуването на бюджета на страната през есента.


© Reuters
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР