Десетки граждани се включиха в протеста, организиран от БСП за

...
Десетки граждани се включиха в протеста, организиран от БСП за
Коментари Харесай

“Оставете паметниците на мира“. Десетки протестират в защита на Паметника на Съветската армия

Десетки жители се включиха в митинга, проведен от Българска социалистическа партия за отбрана на Паметника на руската войска. Протестиращите упорстват той да бъде оставен в Борисовата градина. Те се оповестиха изрично срещу предлагането на Столичен общински съвет за разглобяване на паметника, предадеБГНЕС.

Събралото се голям брой развява червени флагове. Част от хората държат плакати с надпис: “Оставете паметниците на мира ”.

Ефросима Делчева, участник в митинга, казаче през днешния ден е пред паметника на руската войска, тъй като съгласно нея паметниците не би трябвало да бъдат унищожавани. “Това е нашата история. Властта, която идва в този момент или ще пристигна след време е краткотрайна, само че историята е безконечна ”, безапелационна е тя.

Владимир Маринов уточни, че е на митинга, с цел да извърши своя дълг. “Започнал съм тук преди 10 години своите концерти за 9 май и това е мое почитание, което желая да вардя ”, означи той. Според него “историята е история, който не познава сегашното, още по-малко е подготвен за бъдещето. Да победи по-добрият ”, сподели още Маринов.

Протестът се организира под засилено полицейско наличие.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР