Десетки граждани се събраха в петък следобед пред сградата на

...
Десетки граждани се събраха в петък следобед пред сградата на
Коментари Харесай

Граждани протестираха пред БНТ срещу отразяването на протеста за Пирин

Десетки жители се събраха в петък следобяд пред постройката на Българска национална телевизия, с цел да изразят отвращение от некоректното отразяване на броя на протестиращите в защитна на националния парк Пирин в четвъртък вечер.

Шествието против решението на кабинета по проблема, залагащо благоприятни условия за сечи на вековни гори и ново строителство, събра впечатляващо доста хора. Според преброяването на уредниците протестиращите нощес са били бяха 8 хиляди души. А в още 19 града, в това число Лондон и Брюксел, също имаше паралелни митинги. Според новината на Българска национална телевизия на уеб страницата на малкия екран от 20.50 ч. протестиращите са били " десетки ".

В петък към обяд заглавието в медията беше поправено от " десетки " на " хиляди ". Като реакция в петък към 40 души стачкуваха пред постройката на националната телевизия и скандираха " Оставка ". Сред тях бяха природозащитници като Петко Ковачев, Тома Белев от Асоциацията на парковете в България, Атанас Русев от " Да запазим Корал ", Борислав Сандов от " Зелените ".

 Граждани стачкуваха пред Българска национална телевизия против отразяването на митинга за Пирин
© Велко Ангелов

Участниците дефинираха отразяването на акцията им от Българска национална телевизия като " груба операция " и " опит за цензура " от национална телевизия, която е длъжна да отразява събитията обективно. Пред постройката на малкия екран имаше огромен брой служители на реда.

" Цялата страна се трансформира във зложелател на жителите и обслужва олигарси, а националната телевизия ги промотира, " съобщи Сандов по мегафон. Никой от управлението не излезе да изслуша недоволните, оператор обаче снима събитието. В 16 ч. Следобед от Българска национална телевизия излязоха с позиция на уеб страницата си, в която изясняват, че става дума за " редакторска неточност ", която е била поправена, а на редактора е наложено административно наказване.
 Граждани стачкуваха пред Българска национална телевизия против отразяването на митинга за Пирин
© Велко Ангелов
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР