Десетки граждани се събраха на различни места в София, за

...
Десетки граждани се събраха на различни места в София, за
Коментари Харесай

Протести на различни места в София срещу противоепидемичните мерки

Десетки жители се събраха на разнообразни места в София, с цел да изразят несъгласието си с ограниченията за ограничение на разпространяването на ковид у нас , заяви БНР.

Протестиращите дефинират ограничаващите ограничения - като " нечовечна и аморална липса на решение, поради което хората гладуват и остават без работа ".

Припомняме, измежду ограниченията са възбрана за разходка в паркове и градини, възбрана да се събират повече от двама души на едно място, хората, които идват от различен град да стоят с 14-дневна карантина.

Събралите се упорстват за съответни ограничения за обществена акомодация.
 Радев се притеснява, че без проект за излизане от рецесията рискуваме втора вълна
Радев се притеснява, че без проект за излизане от рецесията рискуваме втора вълна

Той акцентира, че нямало да взе участие в хора на суматоха, предпочитал гласа на разсъдъка

" Покрай ковид доста хора останаха без приходи, без помощи, без нищо - на улицата. Започваме нещо огромно . Надяваме се доста хора да се включат, с цел да може да има смяна. Кризата постоянно е била, тук постоянно сме я усещали. Най-силно я усетихме януари месец, преди да почне пандемията, преди да почне всичко ", обявиха протестиращите.

Те търсят смяна . Искат хората, останали без работа, без приходи, да получат нещо. Настояват да се вдигнат строгите ограничавания, хората да почнат да получават приходи, да могат да живеят, споделиха някои от протестиращите.

" Утре всички това ни чака - да живеем на улицата, да умираме като кучета , като животни по улицата. Покрай пандемията останах без работа ", сподели един от протестиращите.

Припомняме, преди два дни хората от столичния кв. " Факултета " се бяха събрали на пропускателния пункт на квартала и за малко скандираха " Оставка ". Те стачкуваха против строгите ограничения за ограничение на ковид. Според локалната власт техният митинг е бил проведен в обществените мрежи .

В кварталите " Филиповци " и " Факултета " има случаи на инфектирани с ковид , които са общували с десетки други хора.
 Кратък митинг в столичния кв.
Кратък митинг в столичния кв. " Факултета " против засилените ограничения

Ще бъдат предоставени хранителни пакети след празниците, изясни Фандъкова
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР