Десетки граждани се събраха на пореден протест против преместването на

...
Десетки граждани се събраха на пореден протест против преместването на
Коментари Харесай

Димов с вързани ръце - зоопаркът в Пазарджик имал условия за лъвчетата Терез и Масуд

Десетки жители се събраха на следващ митинг срещу преместването на лъвчетата Терез и Масуд от зоопарка в Разград в зоопарка в Пазарджик. Протестът се организира пред постройката на Министерски съвет.

 Кметът на Пазарджик предложения
Кметът на Пазарджик предложения " Четири лапи " дружно да гледат Терез и Масуд

Градът е подготвен да наеми и експерти

Недоволстващите не схващат за какво макар обещанията лъвчетата да се реалокират в избавителен център в Холандия, те ще се изпратят в Пазарджик. Припомняме, обещания за това имаше и от премиера Бойко Борисов и екоминистъра Нено Димов .

В хода на митинга хора обявиха, че към момента желаят Димов и Борисов да си спазят обещанието ".. и бих посъветвала кмета на Пазарджик да си гледа и да си сади теменужките... Всички знаят какво е ситуацията на така наречения " зоопарк ".

Министърът на околната среда и водите Нено Димов реши да почете митинга. Той дойде пред постройката на Министерски съвет при протестиращите, където беше посрещнат с освирквания и крясъци " оставка ". Димов разяснява, че законите на страната претендирали окончателното решения на Общинския съвет на Разград. " Още през вчерашния ден разпоредих инспекция на изискванията, които има в Пазарджик и Районната ревизия по околна среда и БАБХ направиха протокол, който получих през днешния ден сутринта, в който се споделя, че на този стадий там има условия, което ми завърза ръцете ", изяснява Димов.

 Готви се нов митинг в отбрана на лъвчетата Терез и Масуд
Готви се нов митинг в отбрана на лъвчетата Терез и Масуд

Лъвчетата отиват в Пазарджик, а не в Холандия

Премиерът също разяснява преместването на Терез и Масуд. По думите му лъвчетата би трябвало да изоставен страната , с цел да оцелеят. Борисов помили митингите по тематиката да спрат.

" Някакъв дебелоглав заплашителен: " Искаме ги тях ". Те са като котенца - да си отидат в Африка и ние да кажем: " Не, ще ги държим в клетката тука, тъй като децата ще им се радват ". Хубаво, но ние имаме да ви дадем други - огромни, пораснали, този - тригодишният Асен. Само в зоопарка пет лъва има още. Тука няма какво да вършат, във Варна отново се развъждат ", уточни министър председателят представен от БНР.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР