Десетки граждани на Обзор поискаха държавния глава да подпише указ

...
Десетки граждани на Обзор поискаха държавния глава да подпише указ
Коментари Харесай

Жители на Обзор вкодираха над 3000 писма в президентството


Десетки жители на Обзор желаеха президента да подпише декрет за обособяване на Обзор в независима община. Те внесоха в президентството общо 3200 писма с този апел.

Указът е финалният акт, с който Обзор и 6 села могат да се обособят в община. Още преди година жителите гласоподаваха с болшинство отделянето си на референдум.
Снимка: bTV

Резултатът беше приет макар митинги и изказвания на община Несебър, че градът не може да се самоиздържа.

Министерски съвет подписа решение за обособяване на региона, а през юни от президентството са уверили документално хората от Обзор, че ще влязат в пълномощията си. Указ обаче и до през днешния ден няма.
Снимка: Президентство

„ Вече 6 месеца Обзор и прилежащите 6 села са в безтегловност. Хората не знаят какви проекти да си вършат и от кое място ще получават административно обслужване. Градът е отвън транспортната скица, както и селата на община Несебър. Въпросът ни е президентската институция според закона ли работи или работят някакви лобита, чийто интерес не включва директната народна власт “, съобщи Марин Божков, публичен наблюдаващ на референдума в Обзор от стратегия „ Достъп до правосъдие”.

Последва контрапротест в прилежащото село Баня. От президентството дадоха отговор, че президентът ще разгласи своето решение, откакто " бъде изяснено осъществяването на законовите условия и събитията в съответния случай ".



За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР