Десетки граждани, живеещи на улиците Хан Крум и Земеделска в

...
Десетки граждани, живеещи на улиците Хан Крум и Земеделска в
Коментари Харесай

Кметът на Карлово е готов да оглави граждански протести срещу ВиК-Пловдив, иска спешно да приключат разкопаните улици в града

Десетки жители, живеещи на улиците " Хан Крум " и " Земеделска " в гр. Карлово, откликнаха на поканата за среща, отправена от кмета на общината доктор Емил Кабаиванов и общинското управление. Повод за срещата беше недоволството на хората от проточилите се към този момент над 8 месеца поправки на водопровода по двете улици.
 
Строителната компания, определена от ВиК Пловдив, работи извънредно постепенно, което попречва Общината да възвърне уличните настилки. Д-р Кабаиванов и заместниците му Данка Люртова и Николай Цветков осведомиха жителите за проблемите, които имат в връзката с компанията – реализатор и управлението на ВиК-Пловдив.
 
" ВиК би трябвало да откри метод да накара изпълнителя незабавно да завърши ремонта. В противоположен случай отиваме с няколко рейса в Пловдив и ще желаяме оставките на управлението на водното сдружение. Готови сме и в София пред Министерство на околната среда и водите да протестираме ", безапелационен беше доктор Кабаиванов.
 
Той изясни на жителите, че общината е изчерпала всички законови благоприятни условия да влияе на строителната компания и на възложителя – ВиК-Пловдив. " Търпението ни се изчерпа. Управителите на фирмата-изпълнител се крият, залъгват ни със периоди, които не съблюдават. Така повече не може ", сподели още кметът. Той съобщи, че като жител е засегнат от протичащото се и е подготвен да оглави възможни цивилен митинги против водното сдружение.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР