Десетки граждани и институции се присъединиха към екологичната инициатива „Да

...
Десетки граждани и институции се присъединиха към екологичната инициатива „Да
Коментари Харесай

Близо 4 500 дръвчета бяха засадени в община Мездра в рамките на инициативата „Да засадим дърво за Коледа!“ /снимки/

Десетки жители и институции се причислиха към екологичната самодейност „ Да засадим дърво за Коледа! “, проведена от Община Мездра в партньорство с Гората.бг., оповестиха от локалната администрация.
В залесителната акция се включиха 13 от 27-те кметства на обитаеми места в общината, читалища, учебни заведения, детски градини, Многопрофилната болница за интензивно лекуване в града, Черепишкият манастир „ Успение Богородично “, доброволци от Клуб „ Приятели на БМЧК “ при градските ОУ „ Христо Ботев “ и „ Св. св. Кирил и Методий “, както и голям брой фенове на природата от разнообразни генерации.
За задачата участниците в самодейността получиха общо 4 470 броя медоносни и плодни дръвчета - липа, бор, явор, череша и джанка, предоставени като подаяние на Община Мездра от Гората.бг. Най-много фиданки - по 300, бяха засадени в селата Моравица и Ослен Криводол. Останалите села, които се отзоваха, бяха Брусен, Горна и Долна Кремена, Дърманци, Крета, Лик, Зверино, Злидол, Очиндол, Ребърково и Руска Бела.
Радващо е, че в залесителната акция се включиха и доста деца. Сред тях бяха 4,5-годишният Йоан Баев, Жени Николова (на 5 г.), Александра и Мария Басилая (съответно на 7 и на 5 г.), които засадиха своето първо дърво в живота. Това стана в зелените площи на улица „ Александър Стамболийски “ в гр. Мездра, в сектора сред ул. „ Св. св. Кирил и Методий “ и ул. „ Христо Смирненски “, под наставленията на озеленители от Общинско дружество „ Чистота “.
Най-възрастният добротворец пък бе доайенът на туристическото и спортно придвижване в общината - 76-годишният Борислав Леонкев-Бочи.
Община Мездра и Гората.бг благодарят на всички, които се включиха в самодейността „ Да засадим дърво за Коледа! “.
"Ние имаме вяра, че всяко огромно пътешестване стартира с една дребна крачка в вярната посока. Всеки от нас може да направи смяна към по-добро, а когато доста хора желаеме да създадем света по-красив, по-добър и по-чист, водени напълно от безкористни планове, цялата Вселена ще ни помогне!
Вярваме също, че посредством правенето на положително можем да променим себе си, а по този метод - и целия свят! Вярваме, че децата са бъдещето ни и в случай че те са по-активни и част от процеса на засаждане на нови гори, то бъдещето ще е по-отговорно, по-грижовно и по-чисто! Нека да оставим по-добра планета за децата ни и по-добри деца за планетата ни!
Благодарим Ви за поддръжката! Заедно ще успеем в нашата цел: милиони нови дървета за България! С присъединяване на колкото се може повече деца, младежи и доброволци!
Благодарим Ви, че споделената фантазия става действителност! ", споделиха от локалната администрация.

Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР