Десетки граждани и екоактивисти протестираха пред Министерски съвет и поискаха

...
Десетки граждани и екоактивисти протестираха пред Министерски съвет и поискаха
Коментари Харесай

Граждани и екоактивисти на протест пред МС заради ферма за норки у нас

Десетки жители и екоактивисти митинг ираха пред Министерски съвет и желаеха преустановяване на активността на единствената у нас плантация за норки край Стара Загора. Собствеността на фермата е обвързвана с месопроизводителя Иван Ангелов, против който бяха отправени обвинявания в рекет предходната седмица.

Протестът беше подсилен от обединението „ Изправи се! Мутри вън! “. Един от водачите й Мая Манолова разяснява:

„ Тука просто би трябвало да бъде направена инспекция и компанията, която е притежател на фермата за норки , която се употребява с политически протекции…просто тя би трябвало да си получи съответните инспекции и съответните актове. Това би трябвало да бъде затворено “.

Протестиращите внесоха подписка в Министерски съвет и обявиха, че чакат от новото служебно държавно управление да спре активността на фермата за норки.

Организатори на акцията са Национална гражданска самодейност за възбрана добива на скъпи кожи в България и Сдружение „ Кампании и активизъм за животните в промишлеността “.

Темата беше наранена неколкократно през последните дни на съвещанията на краткотрайната комисия за проверка на ръководството.

На чуване пред комисията се показа сигнал, отчитащ елементи, нарушаванията,  нередностите и проблемите към фермата за норки на „ Градус “ през последните пет години.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР