Десетки големи пожари, подсилвани от вятъра, продължиха да горят в

...
Десетки големи пожари, подсилвани от вятъра, продължиха да горят в
Коментари Харесай

Поне девет души са загинали в горските пожари в западната част на САЩ

Десетки огромни пожари, подсилвани от вятъра, продължиха да горят в горски и обитаеми територии по Западния бряг на Съединени американски щати в четвъртък, като лишиха живота на най-малко девет души през последните 48 часа и принудиха стотици хиляди да се изтеглят, оповестяват управляващите в региона, съобщи Ройтерс.

Четирима са починали при пожарите в Калифорния, други четири жертви са регистрирани в Орегон, а момче на една година е изгубило живота си в щата Вашингтон, демонстрират данните на полицията.

Броят на хората, на които е разпоредено да се изтеглят единствено в Орегон, доближи в четвъртък до към 500 хиляди, към една осма от популацията на щата, заяви говорителка на щатската работа за ръководство на изключителни обстановки.

Хиляди са прогонените от домовете си в прилежащите щати Калифорния и Вашингтон, съобщи Българска телеграфна агенция.

Около 100 огромни пожара горят в западните щати през тази седмица. Най-тежко е ситуацията в Орегон, където към 3000 пожарникари се борят с трийсетина горски пожара. Според представители на противопожарните служби са нужни към два пъти повече пожарникари, с цел да слагат стихията под надзор.

Полицията е почнала следствие за палеж при най-малко един от пожарите в Орегон, почнал в Ашлънд покрай щатската граница с Калифорния, който опожари няколкостотин къщи. Пожарът е лишил живота на двама души до момента, само че съгласно полицейски източници се чака броят на жертвите му да нарасне.

В Калифорния е разпоредена евакуацията на към 64 хиляди души.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР