Десетки френски земеделци нахлуха преди отварянето на тазгодишния селскостопански фестивал

...
Десетки френски земеделци нахлуха преди отварянето на тазгодишния селскостопански фестивал
Коментари Харесай

Гневни фермери нахлуха на голямо селскостопанско изложение в Париж

Десетки френски земеделци нахлуха преди отварянето на тазгодишния селскостопански фестивал в Париж. Това се случи минути преди плануваното посещаване на президента Еманюел Макрон, което идва на фона на гнева на фермерите против разноските, бюрокрацията и екологичните разпореждания. Изправени пред десетки служители на реда в комерсиалния панаир, фермерите освиркаха президента и приканиха за оставката на Макрон. По-рано пък напрежението сред френските фермери и държавното управление ескалира откакто Макрон анулира спор, който искаше да организира на по време на панаира с представители на земеделците.
Смятам, че това е значимо и го споделям, тъй като би трябвало да бъдем по едно и също време скромни и ясни. Няма да можем да отговорим на рецесията в селското стопанство незабавно. Тя няма да бъде решена през днешния ден на панаира. Трябва да отбележим, че той е значим миг за нашите аграрни стопани. На тези, които са пристигнали тук, им е лишило месеци работа, с цел да показват своята продукция. Това е доста значимо за нашите съграждани, миг на горделивост и самопризнание. Цялото събитие би трябвало да мине добре и умерено.
Еманюел Макрон, президент на Франция

В Испания митингът на земеделските стопани придобива все по-голям мащаб. В няколко града, измежду които Леон, Теруел и Памплона, се събраха стотици аграрни стопани, които настояха за по-справедливи цени. Фермерите в цялата страна стачкуват към този момент две седмици. По-рано те оповестиха, че в понеделник няколко профсъюза възнамеряват да провеждат огромна акция в Мадрид. Междувременно земеделските стопани в Молдова блокираха за малко един от главните гранични пунктове с Румъния, за да изискат обезщетения и дотации от държавното управление и да възстановят заемите си.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР