Десетки френски земеделски производители продължиха с блокадата си на основен

...
Десетки френски земеделски производители продължиха с блокадата си на основен
Коментари Харесай

Колона от трактори блокира ключова магистрала около Париж, ЕК предложи отстъпки за земеделците

Десетки френски аграрни производители продължиха с блокадата си на главен път, водещ към Париж. Те паркираха тракторите си на автомагистрала А6, която се намира единствено на няколко километра от летището и най-големия пазар на храни в Европа. Полицията, в това число бронирани коли, е ситуирана, с цел да ги спре да не се влизат във френската столица. Някои от протестиращите обаче заплашиха да се насочат към Белгия, в случай че управляващите откажат да ги пропуснат.

Междувременно изпълнителната комисия на Европейския съюз разгласи проектите си да защищити фермерите от евтиния експорт от Украйна и да им разреши да употребяват някои земи, които са били необработени заради екологични аргументи. Плановете към момента би трябвало да бъдат утвърдени от страните членки и Народното събрание, само че те съставляват неочаквана и алегорична отстъпка.
Ние сме в непрекъснат контакт със земеделските производители в цяла Европа. Никога не бих се осмелил да приказвам от името на общността на фермерите. Бих желал единствено да ги уверя, че вършим всичко допустимо, с цел да се вслушаме в техните опасения.
Марош Шефчович, заместник-председател на Европейската комисия:

Протестиращите споделят, че става все по-трудно да изкарват приходите, нужни за порядъчен живот, от своите полета, оранжерии и стада. За тези, които са в най-тежко състояние, това е даже и невероятно. Цените на силата скочиха с началото на пълномащабната война в Украйна през февруари 2022 година от страна на Русия. Тези проблеми засегнаха съществено земеделските стопани, които разчитат на трактори, комбайни и друга техника, която изразходва доста гориво.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР