Десетки фенове на Левски са били задържани след мача с

...
Десетки фенове на Левски са били задържани след мача с
Коментари Харесай

Десетки фенове на Левски задържани след тежкия инцидент с полицайка на дербито

Десетки почитатели на " Левски " са били арестувани след мача с ЦСКА поради случая с полицайка, която пострада тежко, откакто бе уцелена от бомбичка.
По-късно от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че е потърпевш и втори служител на реда.
" Двама полицейски чиновници пострадаха, след хвърлена бомбичка от публиката на бранш „ Б “ по време на днешната футболна среща от шампионата „ Първа професионална лига “ сред тимовете на ПФК „ ЦСКА” и ПФК „ Левски” на Националния стадион „ Васил Левски”. Откарани са в болнично заведение за оказване на здравна помощ. По този мотив е извършена полицейска интервенция, при която на изходите на стадиона феновете са пропускани да излизат един по един при щателна инспекция. Задържани са огромен брой лица, чиято съпричастност към действието следва да бъде открита ", оповестяват от Министерство на вътрешните работи.
Според bTV арестувани са точно почитатели на " Левски ", защото бомбичката е била хвърлена от техния бранш.
Полицайката бе ранена от хвърлена бомбичка и е подложена на незабавна интервенция в ИСУЛ. Съществува заплаха тя да загуби зрението на едното си око.
Полицайката се е намирала в един от входовете на стадиона дружно със свои сътрудници. Хвърлената бомбичка е счупила стъклото на вратата.
" От камерите имаме изложение на външния тип на причинителя. Всички, които дават отговор на това изложение, са отведени са разпити в районното ръководство. Работим по горещи следи и незабавно опитваме да установим всички лица, които дават отговор на описанието като облекла и външен тип ", съобщи заместник-директорът на Столична дирекция на вътрешните работи старши комисар Антон Златанов.
" Изключително противен, противен случай. Бомбичка, самоделно направена - не приказваме за пиратка. Мога да кажа, че в случай че нямаше врата и стъкло, което да се счупи, най-вероятно провалите по сътрудниците щяха да са по-тежки, тъй като бомбичката щеше да падне върху техните тела ", добави Златанов пред bTV.
" Разговаряхме с тарторите от агитката на " Левски ", те се разграничават от това държание. Уж ще спомагат. Но ние разчитаме на себе си да открием причинителя. Ще действаме допустимо най-твърдо. До момента задържахме няколко десетки лица, които дават отговор на описанието. Започваме да филтрираме. Не знам на какво се дължи тази с нищо непредизвикана експанзия на това лице ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР