Десетки души се събраха днес на протест пред сградата на

...
Десетки души се събраха днес на протест пред сградата на
Коментари Харесай

Жители на Милево пред съда в Пловдив: Свобода за Ангел, не е убиец СНИМКИ

Десетки души се събраха през днешния ден на митинг пред постройката на Съдебна палата в Пловдив, с цел да изразят поддръжката си към обвинявания служител на реда за убийството в село Милево.

Ангел Георгиев ще се изправи пред апелтивните магистрати, с цел да апелира наложената му най-тежка мярка за неотклонение „ задържане под стража ”.

Протестът е кротичък, като околните на задържаният мъж носят плакати: „ Ангел не е палач “, “Свобода за Ангел “, „ Искаме истината “. Изготвена е подписка от три села в негова отбрана.

 „ Тези тримата от село Караджово, в действителност са отговорните, “уж ” са били другари на брат ми. Ние персонално не ги познаваме “, разяснява сестрата на Ангел Георгиев – Иванка Кърчева.

Защитата на Георгиев юрист - Евгени Костадинов претендира за освобождение на арестувания, тъй като за него изрично служителят на реда е почтен, заяви. На предходното съвещание пред Окръжен съд, юристът сподели, че в залата би трябвало да се изправят останалите забъркани лица в закононарушението, а не Ангел Георгиев, който се е опитал единствено да потуши спора.

Според версията на юриста трима са нападнали Огнян - Димитър Панайотов, Александър Александров и Иван Петров - Пърмака. Пиянската кавга се развила в двора на Ангел Георгиев, като той се е намесил единствено, с цел да ги разтърве. Огнян извадил нож против всички. По думите на отбраната убитият е бил професионален касапин преди и знаел по какъв начин да се отбранява и какво да прави с ножа. Полицаят му приложил битка, с цел да му вземе острото оръжие, а след случая всички виновници си изпили напитките и си тръгнали, като се уговорили да обвинят Ангел за случилото се.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР