Десетки домове в пет селища на окръг Тимиш в Западна

...
Десетки домове в пет селища на окръг Тимиш в Западна
Коментари Харесай

Червен код за опасност от наводнения в Западна Румъния; десетки домове вече са под вода

Десетки домове в пет селища на окръг Тимиш в Западна Румъния бяха наводнени през днешния ден от придошлите води на локалните реки, а четирима възрастни хора бяха евакуирани с лодки от наводнените им къщи, съобщи организация Медиафакс.

Генералният инспекторат за изключителни обстановки заяви, че след проливните дъждове през последните дни и повишаването на дебита и равнището на река Бега в окръг Тимиш са наводнени пет селища - Бабша, Йершник, Охаба Лунга, Лапушник и Ремета Лунка.

В Охаба Лунга са наводнени 17 къщи, 30 двора и една улица. В Лапушник е наводнен селският път, а един човек е избавен от автомобила му, който попаднал на придошла вълна. В Ремета Лунка, Бабша и Йершник пожарникари не престават да изпомпват вода от наводнените стопанства.

Заради повишаването на равнищата на реките Миниш и Бега в зоната на Бабша се укрепва защитната дига. Спасителите поучават хората от наводнените селища да не минават през реките и да стоят надалеч от крайбрежията им.

За през днешния ден румънските хидролози са оповестили червен код за заплаха от наводнения в окръг Тимиш, поради нарасналото равнище по-специално на река Бега.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР