Десетки доброволци на клиника Връбница се събраха пред сградата на

...
Десетки доброволци на клиника Връбница се събраха пред сградата на
Коментари Харесай

Протест пред СО с искания за оставки и по-добри условия за бездомни животни в клиника „Връбница“

Десетки доброволци на клиника " Връбница " се събраха пред постройката на Столичната община с искане за по-добри условия в мястото за настаняване на бездомни животни. Те желаеха настоящето управление на клиниката да бъде заменено, съобщава Bulgaria ON AIR .

Протестиращите внесоха подписка в общината с молба за преустановяване на приема на нови животни за кастрация. В позиция от Българската организация по сигурност на храните излиза наяве, че е извършена инспекция, при която са открити нарушавания и към този момент е прекратен приемът на нови кучета в клиниката.

" Искаме неотложно да бъдат уволнени всички чиновници на " Екоравновесие ", на тяхно място да дойдат съответни хора, които да си правят работата. Искаме клиника " Връбница " да бъде тествана изцяло дали дава отговор на минимални изисквания. Искаме публичен надзор на Неправителствени организации и жителите. Желаем да бъдат направени огромни акции, с цел да може по-лесно да осиновяваме тези животни. Наскоро се откри, че там има болест гана. Мерките не се съблюдават по никакъв метод. Тази болест може да плъзне из цяла България ", съобщи доброволецът Мирослав Петров.

" Понеделник или вторник е наложена частична карантина, която сами си я наложихме с инструкции до " Екоравновесие ", сподели шефът на Дирекция " Околна среда " към Столична община.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР