Десетки деца можеше да се окажат под развалините на къщата,

...
Десетки деца можеше да се окажат под развалините на къщата,
Коментари Харесай

Буря спасила десетки деца от адския взрив в Мадрид

Десетки деца можеше да се окажат под руините на къщата, която бе съборена от мощен гърмеж през вчерашния ден на ул. „ Толедо “ в Мадрид, само че поради насъбрания сняг от бурята Филомена в двора на учебното заведение „ Ла Сале “ те са останали в класните стаи през междучасието сега на гърмежа, заяви Cadena SER.

Ако не беше снегът, под руините в двора можеше да се окажат десетки деца и потърпевшите да бъдат доста повече.

Жертвите от гърмежа, евентуално породен от приключване на газ, са четири, измежду тях и минаващ около постройката българин, единадесет са ранените.

По всичко наподобява, че гърмежът е зародил в газовия казан, защото по това време са осъществени работи по поддръжката му.

Инцидентът е станал в енорийски апартамент, който е бил погубен вследствие на гърмежа. В непосредственост до постройката има учебно заведение и жилище за възрастни хора.

Точно по време на детонацията децата от учебното заведение щяха да са на двора, където паднаха по-голямата част от руините.

Виситасион Саласар, директорка на центъра беседва с публицист от Cadena SER за случилото се. "По това време децата щяха да са на детската площадка, само че заради снега взехме решение, че почивката е в класната стая. И това ни избави. “

Заради детонацията през днешния ден учебните занимания бяха онлайн.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР