Десетки демонстранти са арестувани в Ереван покрай протестите срещу бившия

...
Десетки демонстранти са арестувани в Ереван покрай протестите срещу бившия
Коментари Харесай

Десетки демонстранти са арестувани при нов протест в Ереван


Десетки стачкуващи са задържани в Ереван около митингите против някогашния президент на Армения Серж Саркисян, станал министър председател с подсилени компетенции, съобщи Франс прес.

Тази заран стотици стачкуващи се пробваха да блокират входа на държавна постройка в центъра на арменската столица, с което провокираха намесата на полицейски сили за битка с вълнения и те арестуваха десетки участници в акцията.

Според опозиционера Давид Санасарян, представен от ТАСС, " цивилни младежи " пребили в центъра на Ереван журналиста Тирайр Мурадян от в. " Айкакан жаманак " ( " Арменско време " ), след което затичали към офиса на ръководещата Републиканска партия на Армения.
Днес е седмият ден от митингите против оставането във властта на Саркисян, който стана президент през 2008 година и се върнал се като министър председател с помощта на оспорвана конституционна промяна, показва Агенция Франс Прес.

Полицията разчисти пътя към постройката на Министерски съвет и чиновниците от министерства и ведомства отиват на работа. Митингуващите опозиционери викат по тях: " Позор, срам! ".

Водачът на опозиционните митинги - депутатът от арменския парламент Никол Пашинян, още веднъж се е върнал с група свои последователи покрай държавната постройка, отцепена от кордон служители на реда с каски и щитове.

" Стачка, стачка! " - скандират стачкуващите. Пашинян прикани митингуващите да не вървят на работа и да продължат митингите.

След опита да блокират министерски здания в Ереван 200-300 участници в опозиционния митинг, водени от Пашинян, започнаха шествие из града, с цел да съберат последователи, които да вземат участие в протест, плануван за тази вечер.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР