Десетки дариха кръв за пострадала във верижна катастрофа бременна жена

...
Десетки дариха кръв за пострадала във верижна катастрофа бременна жена
Коментари Харесай

Десетки дариха кръв за пострадалата бременна жена

Десетки подариха кръв за потърпевша във верижна злополука бременна жена при случая край Велико Търново.

47 души през вчерашния ден подариха кръв. Днес още веднъж се отзовават десетки доброволни кръводарители. Акцията е невиждана за великотърновската болница, уточни началникът на отделението по трансфузионна хематология доктор Мариана Витанова пред БНР.

" Това демонстрира, че положителното у хората е живо и ние можем да разчитаме на него. Хората се отзовават тогава, когато осезаемо виждат, че има нуждаещ се, че имат действително опция да оказват помощ ", сподели тя.

Болницата има потребност от кръв от всички групи. Кръводарители, отзовали се през днешния ден, споделиха, че откакто научили за потребността от кръв, незабавно се отзовали. " Така е редно, тъй като сега има потребност от кръв, което касае доста човешки животи ", сподели един от кръводарителите.

Припомняме, че случаят стана неделя следобяд. По непотвърдени данни автомобил, движещ се в посока Велико Търново, подхванал погрешно изпреварване и се блъснал челно в пътуваща в насрещното кола. Третият участник в случая е водач на джип, който съумял да избегне удар, само че излязъл от пътя.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР