Десетки британски туристи остават блокирани в продължение на два дни

...
Десетки британски туристи остават блокирани в продължение на два дни
Коментари Харесай

Лятната почивка на десетки британци в Закинтос се превърна в кошмар

Десетки английски туристи остават блокирани в продължение на два дни на летище Закинтос и не могат да се завърнат вкъщи. Както оповестява Daily Mail, британците живеят в „ безспорен безпорядък “ на гръцкия остров Закинтос, тъй като аероплан на EasyJet остава на земята поради щета.

Полет EZY9746 до летище Гетуик в Лондон не е бил в положение да лети заради механически проблеми. Easyjet се пробвали да решат казуса със специфичен полет, само че той бе анулиран заради възбрана за кацане на самолети през нощта, възбрана аргументиран от съображения за отбрана на морските костенурки, живеещи на острова.

Много от туристите, които са били хванати в капан, измежду които и дребни деца, не могат да намерят стаи в хотели или чартърен, защото в разгара на сезона това е неуместно. Късметлии са били в положение да се върнат в Англия с други полети, а съгласно най-новата информация, тези, които към момента са в капан в Закинтос ще бъдот извозени този следобяд от острова.

Летище Закинтос се намира в непосредствена непосредственост до плажа, където морските костенурки снасят яйцата си през нощта, и заради тази причина постоянно не разрешават кацане и политане на самолети през нощта.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР