Десетки босилеградчани - студенти и ученици, хора, които искат да

...
Десетки босилеградчани - студенти и ученици, хора, които искат да
Коментари Харесай

Жители на Босилеград са били върнати от българската граница при Олтоманци

Десетки босилеградчани - студенти и възпитаници, хора, които желаят да преминат механически обзор за колите си с българска регистрация, са върнати на граничен пункт " Олтоманци " макар оповестената от здравното министерство смяна, че ще може да премине всеки с негативен PCR тест. Това сподели шефът на културно-информационния център в Босилеград Иван Николов.

Само преди два дни босилеградчани стачкуваха на контролно-пропусквателен пункт " Олтоманци " с искане за унищожаване на дискриминационното съгласно тях, предписание на здравния министър през пункта да минават единствено студенти, гранични служащи и такива с трудов контракт в България.

Часове след митинга от здравното министерство оповестиха, че настояването е задоволено и през контролно-пропусквателен пункт " Олтоманци " може да премине всеки при негативен PCR или антигенен тест.

Това обаче не е по този начин, споделя шефът на Културно-информационния център в Босилеград Иван Николов:

" Ето, децата не може да минат. Едни се връщат назад, други са били тръгнали от Варна, от Пловдив и като са им споделили на митницата: " Не, ние няма да влизаме в клопката. Ще се връщаме, тъй като имаме занимания " и се връщат от митницата отново за Пловдив, за Варна. Хора, тръгнали да си записват колите в България и механически прегледи да им вършат, и те не ги пускат на митницата да влезнат в България. Връщат се назад. Сръбската " Пътна полиция " ги чака и им взима колита Това е ситуацията ".
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР