Десетки белгийски учени подписаха открито писмо до властите, в което

...
Десетки белгийски учени подписаха открито писмо до властите, в което
Коментари Харесай

Белгийски учени призоваха за отмяна на противоепидемичните мерки

Десетки белгийски учени подписаха намерено писмо до управляващите, в което приканват за отпадане на противоепидемичните ограничения. Призивът им бе поместен във водещи медии в навечерието на утрешното съвещание, на което се чакат първите плахи стъпки в такава посока.

Според учените - лекари, вирусолози, представители на академичната общественост, отслабването на вируса на коронавирус слага под подозрение потребността от ограничавания на публичния живот. Те означават, че всички епидемиологични индикатори в страната се усъвършенстват и упорстват съответните решения за отпадане на рестриктивните мерки да се вземат по-скоро, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Някои от ограниченията към този момент са необясними - за какво да вземем за пример 25-годишен здрав юноша да не може да тренира групов спорт, откакто не е имунизиран с препарат, некадърен да забави разпространяването на вируса ", питат учените. По техните думи рестриктивните мерки се трансформират в табиет, от който политиците и част от обществото мъчно ще се откажат бързо. Отправен е апел за политическа храброст, каквато бе проявена през 2020 година с решението за прекъсване на публичния живот при започване на пандемията.

Краят на рецесията през днешния ден не зависи от здравната конюнктура, а от политическо решение, пишат създателите на писмото. Те се притесняват, че безкрайното продължение на контрола над обществото със здравен предлог ще нагнети напрежение и ще докара до увеличение на недоволните, а от това може да се възползват екстремистките придвижвания.

В последните месеци в Белгия се състояха няколко многохилядни митинга против противоепидемичните ограничения, в това число с претенции за оставка на държавното управление. Утре управляващите се чака да смекчат част от рестриктивните мерки, само че към този момент ще се резервира приложението на документите за коронавирус, които провокират най-силни възражения.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР