Десетки беконтактни магазини на Amazon вече обслужват клиенти(снимка: Amazon) В четвъртък

...
Десетки беконтактни магазини на Amazon вече обслужват клиенти(снимка: Amazon)
В четвъртък
Коментари Харесай

Безконтактните магазини на Amazon набират скорост


Десетки беконтактни магазини на Amazon към този момент обслужват клиенти
(снимка: Amazon)

В четвъртък Amazon отвори първия си безкасов и напълно „ безконтактен “ магазин отвън Съединените щати – в Лондон. Клиентите на Amazon Fresh в комерсиалния център Ealing Broadway в западната част на английската столица се подредиха на опашка пред витрината, белязана от черно и зелено.

Търговският обект, съгласно Amazon, е „ първият магазин за хранителни артикули от вида „ пазаруваш и излизаш “ в Обединеното кралство. Това е и „ първият физически магазин… отвън Съединени американски щати “, отбелязва.

За да пазарят в него, клиентите би трябвало да изтеглят приложение и по-късно да сканират QR код на входа на магазина. С това пред тях се отваря порталът, който им разрешава да влязат вътре и да преглеждат редица артикули с марка Amazon. Когато са избрали мечтаните артикули и са ги поставили в чантата си, те могат просто да си излязат – няма каси, касиери, пари или банкови карти.

„ Беше в действителност необичайно. Почувствах се като нарушител, тъй като просто взимах неща и ги слагах напряко в чантата си “, сподели 71-годишната жителка на Илинг Филипа Делфин пред Франс прес. „ Но очевидно има камери, които ме следят. И по този начин, просто си излизаш! Не изглеждаше вярно. Но ме увериха, че по този начин е добре, “ добави тя.

Amazon съобщи, че магазинът, който е сходен на 20 търговски обекта на Amazon Go в Съединени американски щати, употребява логаритми за „ надълбоко самообразование “ – технология, която разрешава на машините да се учат сами – посредством камери и датчици, с цел да схванат какво са взели клиентите.
още по тематиката
„ Системата автоматизирано узнава какво имате в кошницата си и когато излезете от магазина, тя ви таксува и автоматизирано ви праща фактура в акаунта, който сте основали “, споделя Ерика Ели, 57-годишна локална жителка, пазарувала в „ безконтактния “ магазин.

31-годишният Бенджамин Роджърс, който живее в региона, спрял да купи артикули за торта и споделя, че скоростта на извършване на покупки в магазина на Amazon го прави прелъстителен.

„ Мисля, че главното преимущество е фактът, че от време на време, когато отидете в супермаркета, можете да пазарувате и след това би трябвало да изчакате 5, 10 или дори 15 минути, с цел да платите стоките най-после. А тоук това е просто елементарен метод да влезете, напазарувате и да излезете и да свършите работата си бързо “, споделя Роджърс.

Мат Бърч, някогашен изпълнителен шеф на Sainsbury, който в този момент управлява Amazon Fresh Stores UK, изяснява, че задачата на Amazon с новия ѝ магазин в Обединеното кралство е да направи извършването на покупки „ допустимо най-удобно “.

Той и редица наблюдаващи регистрират, че ползата към безконтактните магазини се е засилил осезаемо след експлоадирането на пандемията и на фона на затваряне на магазини, чиито артикули се смятат за „ несъществени “.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР