Десетки бежанци от Украйна посещават безплатни курсове по български език,

...
Десетки бежанци от Украйна посещават безплатни курсове по български език,
Коментари Харесай

Бежанци от Украйна посещават безплатни курсове по български език в Благоевград

Десетки бежанци от Украйна посещават безвъзмездни курсове по български език, проведени в Благоевград, сподели пред Българска телеграфна агенция доцент Биляна Тодорова от Югозападния университет (ЮЗУ) „ Неофит Рилски “. 

Курсовете са по самодейност на доброволци и към този момент са основани три групи, ръководени от преподаватели от университета в Благоевград.

Две от групите се образоват в зала, предоставена от Регионалната библиотека „ Димитър Талев “ в регионалния център и в тях преподават доцент Биляна Тодорова, доктор София Мицова и доцент Лъчезар Перчеклийски от Филологическия факултет на ЮЗУ. Група е образувана и в университетската база в парк „ Бачиново “, където към този момент има настанени украински бежанци, която се управлява от проф. Стилиян Стоянов и доцент Маринела Младенова.

Курсистите учат български език и с желанието да стартират работа. 

За да се улеснят родителите с дребни деца, по време на курсовете, доброволци провеждат и занималня. Курсовете се организират със съдействието на Българския Червен кръст в Благоевград, координационния център в града и доброволна група. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР