Десетки българи са блокирани часове наред без храна и каквато

...
Десетки българи са блокирани часове наред без храна и каквато
Коментари Харесай

130 българи са блокирани на румънското летище “Тимишоара” заради отклонен полет за Пловдив

Десетки българи са блокирани часове наред без храна и каквато и да е информация на летището в румънския град Тимишоара, откакто самолетът им не можа да кацне у нас, а нискотарифният авиопревозвач „ Райънеър ” им предложи трансграничен превоз с рейсове по блокираните от сняг пътища. За това алармираха препатилите пасажери, съобщи БТВ.

Те изхвърчали в препълнения аероплан от Лондон през вчерашния ден в 15 ч. за Пловдив. Летището под тепетата обаче било затворено и машината била пренасочена първо към София, а след това – към Тимишоара.

„ Капитанът на „ Райънеър ” съобщи, че ще бъдем настанени в хотел и през днешния ден ще бъдем извозени дали до Пловдив, или до София. От 21 ч. вечерта ние стоим на летището. Нищо не е обезпечено, просто ни стовариха на летището и чакаме от 9 часа ”, описа една от блокираните – Даниела Стоилова.

По думите й от самолетната компания предложили автобусен превоз: „ Автобусите приличаха на рейсове на градския превоз, без тоалетна. 60 индивида от групата се качиха на този рейс. Останалите 130 отказахме, тъй като не виждаме в същото време по какъв начин ще стигнем до България ”. Към момента Стоилова и останалите на аерогарата нямат контакт със отпътувалите.

Тези, които не поели риска да тръгнат през нощта при тежка зимна конюнктура, получили по един ваучер за 5 евро – задоволителни за по едно кафе и минерална вода. „ Една майка, която е с малко бебе, помоли да й обезпечат памперси и храна за бебето, при което й споделиха, че всичко е затворено и няма по какъв начин да й оказват помощ ”, уточни Стоилова.

От „ Райънеър ” споделили, че чакат отварянето на офиса в Дъблин, с цел да излязат с решение на обстановката. Информация чака и консулът ни в Букурещ Мирчо Иванов. Той също призна, че няма връзка със отпътувалите с рейс български жители.

Почетният консул на страната ни в Тимишоара ще има грижата да обезпечи най-необходимото на нашите сънародници.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР