Десетки българи пострадаха при катастрофа с туристически автобус в Египет.

...
Десетки българи пострадаха при катастрофа с туристически автобус в Египет.
Коментари Харесай

Катастрофиралите в Египет българи са изплашени, но няма тежко ранени, твърдят запознати

Десетки българи пострадаха при злополука с туристически рейс в Египет. Инцидентът е станал в региона на град Марса Алам, като рейсът е излязъл от пътя и се е преобърнал. Трима от потърпевшите са с фрактури, а останалите с охлузвания.

Ранените туристи са настанени в локалната болница и им се оказва здравна помощ. Всички пасажери имат застраховки, увериха от компания „ Абакс ", притежател на авариралия рейс.

Инцидентът е станал тази заран към 09.15 ч. локално време. Три рейса, пренасящи общо 123 души са пътували от Хоргада до Марса Алам. Единият от рейсовете е излязъл от пътя и се е преобърнал. Информацията за броя на потърпевшите е спорна.

Египетските медии оповестиха за 22 ранени, българското Външно министерство заяви, че са потърпевши 20 души, а съгласно компанията, притежател на авариралото транспортно средство, те са по-малко.

„ В момента пасажерите са в болничното заведение дружно с наш представител и полицейските управляващи. Полицата е задействана още сутринта за застраховка. Няма съществено ранени – 11 души са с леки травми, за трима знаем, че имат фрактури. Когато се окаже нужното здравно внимание, те ще се върнат към групата. Тези, които не са потърпевши, не престават по стратегия екскурзията си “, изясни пред „ Дарик ” представител на туристическа компания „ Абакс ”.

Стефан Богданов е представител на туристическата компания в Египет. Той изясни, че случаят е станал, тъй като рейсът е изпуснал завой. По думите му пасажерите са уплашени, само че по-важното е, че няма тежко ранени.

„ Не се тормозя толкоз за физическото положение на туристите, тъй като то ще бъде оправено. Просто душевен желая да ги успокоим, тъй като това е стрес “, сподели той.

От Външно министерство оповестиха, че посолството ни в Кайро е в непрестанен контакт с представителя на туроператора, който се намира в болничното заведение, както и че дипломатите ни са в подготвеност да окажат цялостно подпомагане на потърпевшите жители.

От ведомството оповестиха и три телефона в посолството не в Кайро, на който български жители, които желаят да подадат сигнал за свои близки или да получат настояща информация – могат да го създадат.

Нашите опити да се свържем с телефоните в посолството за повече информация бяха несполучливи, тъй като на тях не отговаряше никой. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР