Десетки българи не са допуснати да влязат в Република Северна

...
Десетки българи не са допуснати да влязат в Република Северна
Коментари Харесай

Десетки българи не са допуснати да влязат в РСМ от граничните власти в страната

Десетки българи не са позволени да влязат в Република Северна Македония от граничните управляващи в страната. Това потвърдиха за Българска национална телевизия от фондация " Македония ", чиито членове също са измежду хората, които са получили възбрана за влизане в Северна Македония.



Мъжете демонстрираха документи издадени им от управляващите в Северна Македония в които написа, че са опасност за националната сигурност на страната. Те не са получили повече пояснения за отхвърли да бъдат позволени.

" Това е една брутална провокация от Скопие. Нашата цел заради която искахме да отидем там най-много беше да се направи културно, взаимно честване дружно с македонците, македонските българи, да създадем едно спокойно честване на годишнината от рождението на Гоце Делчев. Провокации нямаше никакви от наша страна ", сподели Никола Арнаудов от фондация " Македония ".



" Чакахме търпеливо на границата, започнаха да претърсват колите една по една, търсеха деликатно, след което започнаха изборно да позволяват хора. На някои от хората, в това число и на мен бяха издадени документи че сме опасност за националната сигурност. Аз скоро не съм бил в Северна Македония и не виждам каква е повода да ми издадат подобен документ ", добави още Арнаудов.



Автор: Станислава Христова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР