Десетки арести за палежи, след като гръцките пожари поставиха рекорд

...
Десетки арести за палежи, след като гръцките пожари поставиха рекорд
Коментари Харесай

Десетки са арестувани в Гърция по обвинения в палежи заради горски пожари

Десетки арести за палежи , откакто гръцките пожари сложиха връх за Европейски Съюз. Пожарникарите се борят с пожарите покрай Атина и в район, където са изгорели към 180 000 акра, написа " Ню Йорк Таймс ".

Гръцки чиновници направиха 79 ареста , свързани с изказвания за умишлени палежи при доста от горските пожари, които опустошиха страната това лято.

Министърът на гражданската отбрана Василис Кикилиас сподели, че подпалвачите не престават да разпалват пожари в цялата страна с няколко нови опита да разпалят пожари северозападно от Атина на планината Парнита. Стотици горски пожари убиха 20 души тази седмица.

" Подпалвачите подпалват пожари, които заплашват гори, благосъстоятелност и най-много човешки животи ", сподели Кикилиас на брифинг. " Няма да ви се размине. Ще ви намерим и ще бъдете подведени под отговорност. "

Стефан Доер, който управлява Центъра за проучване на горски пожари в университета в Суонзи, сподели, че хипотетичните подпалвачи са се възползвали от горещите и сухи условия това лято , с цел да провокират горски пожари, които по-късно се популяризират бързо.

Телата на 19 души, за които се счита, че са мигранти с деца, бяха открити покрай региона на Еврос в Североизточна Гърция след горски пожар.

Комисарят на Европейския съюз за ръководство на рецесии Янез Ленарчич сподели, че повече от 180 400 акра са изгорели в Александруполис , отбелязвайки най-големия горски пожар, регистриран в миналото измежду страните членки.

" Трябва да продължим да укрепваме националните и груповите старания за предварителна защита и подготвеност предвид на по-жестоките пожарни сезони ", сподели Ленарчич.

Горски пожари са изпепелили повече от 321 000 акра общо в Гърция , различен връх за Европейски Съюз, съгласно Европейската осведомителна система за горски пожари.
 Гневът в Гърция пораства поради вилнеещите пожари
Гневът в Гърция пораства поради вилнеещите пожари

В сряда измежду гръцките политици избухна политическа буря
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР