Десетки американски щати внесоха в съда колективен иск срещу Google,

...
Десетки американски щати внесоха в съда колективен иск срещу Google,
Коментари Харесай

Съдят Google в САЩ за предполагаеми злоупотреби с Play Store

Десетки американски щати внесоха в съда групов иск против Гугъл, обвинявайки го в корист с господстващо състояние по отношение на потребителите на телефони с Android, които желаят да си смъкват приложения.

Съдебният иск се отнася за онлайн магазина Play Store, от който могат да се теглят приложения или друго цифрово наличие на смарт телефон с Android, и е заведен фона на от ден на ден каузи и рецензии против софтуерните колоси.

Подадохме този иск, с цел да се постави завършек на противозаконния монопол на Гугъл и най-сетне да се даде право на глас на милиони консуматори и бизнесмени, съобщи основният прокурор на щата Ню Йорк Летисия Джеймс. Тя е една от водещите фигури в процеса.

Тази компания принуди стотици милиони консуматори да се обръщат само към Гугъл за достъп до милиони приложения, които биха желали да смъкват на телефоните и таблетите си, разяснява тя.

Съдебният иск, който е подсилен от 37 генерални прокурори, упреква Гугъл, че употребява антиконкурентни способи, с цел да възпре разпространяването на приложения по пътища, разнообразни от Play Store. Неговата система за заплащане събира комисиони за преводите.

Andorid и Гугъл Play дават опция за избор, с който другите платформи просто не разполагат, съобщи пиар шефът на Гугъл Уилсън Уайт.

Гугъл е упрекван, че се постанова като медиатор сред разработчиците на приложения и потребителите.

Междувременно се чака решение по нашумелия развой на Epic Games против Apple за корист с господстващо състояние при приложението App Store.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР